Együttműködés

2023.06.12. 15:13

A Jótékonysági Vadászat már az Agrárgazdasági Kamara ügye is (galéria)

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) főszervezője és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. A budapesti ceremónián elhangzott: cél, hogy mostantól közös együtt gondolkodás eredményeként még több támogatást tudjanak gyűjteni a kórházak gyermekosztályainak.

Fejes László és Győrffy Balázs együttműködési megállapodást írtak alá

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A Fejér vármegyei Kápolnásnyékről nőtte ki magát országos, majd nemzetközi szintre az Országos Jótékonysági Vadászat programja, amely tavaly decemberben ünnepelte 10 éves jubileumát. A kerek évforduló koronájának is tekinthető az az együttműködési megállapodás, melyet június 12-én, hétfőn az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője, Fejes László, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs kötött a NAK székhelyén, a budapesti Bartók Béla téri központban.

Fejes László elmondta: a program 2019 óta országos léptékű, ami azt jelenti, hogy országosan 23 kórház gyermekosztálya részesült eddig az adományokból. Javarészt hiánypótló orvosi eszközök beszerzésében támogatták a kórházakat. Az OJV azonban mára több mint néhány órás esemény december 27-én – tette hozzá a főszervező. Úgy fogalmazott: értéket teremtő, példaértékű összefogás, amely a nemzetközi s a kulturális térben, valamint a sport világában is megjelenik, ezért társadalmilag is nagy jelentőségű összefogás. Három számadatot emelt ki: eddig 170 millió forintot adományozott a vadásztársadalom az OJV-n keresztül a magyar egészségügy számára, 286 darab új, innovatív, hiánypótló eszköz vásárlása történt meg, melyekkel több mint 120 ezer beteg gyermek gyógyulásához járultak hozzá napjainkig.

 

- Ezzel létrehoztuk Magyarország legszélesebb körre ható karitatív programját. A magyar vadászok társadalmi szerepvállalása abból fakad, miszerint nem kevésbé szükséges mások érdekeit szolgálni, mint saját magunkét – mutatott rá, majd hozzátette: - Megtiszteltetés, hogy egy 400 ezer főt tömörítő testülettel együttműködhetünk, s Győrffy Balázs a szervezetünket méltónak ítélte, hogy a NAK deklarált partnerévé váljon. Abban a hitben és reményben írom alá az együttműködési megállapodást, hogy ettől a közös gondolkodástól - melyet közös tettek is követnek -, e karitatív program más dimenzióba lép, és újabb sok ezer gyermek gyógyulásához járulhatunk hozzá – fogalmazott Fejes László, s kiegészítette: - Felelőséggel tartozunk ugyanis egymásért és a tágabb környezetünkért is. Éppen ezért innovatív gondolkodás és nagyfokú emberi jóindulat kell ahhoz, hogy egy ilyen megállapodás létrejöhessen. E két szervezetet jellemzi ez a fajta gondolkodás, amely az együttműködés alappillére is egyben.

Győrffy Balázs méltatta a 10 éves karitatív programot, amely alapvetően nyomot hagy maga után, de az Országos Jótékonysági Vadászat szemmel látható eredményeket is mutat országszerte. Ez pedig mindenekelőtt megsüvegelendő. Az együttműködést szimbiózisként aposztrofálta, azt mondta: a kamara 400 ezer fős tagságában nagyon sok a vadász. Számukra nyithat új lehetőségeket a program, amely a társadalmi felelősségvállalás erős példája. Éppen ezért fogják tagjaikat biztatni a részvételre, segítik az Országos Jótékonysági Vadászat népszerűsítését, újabb helyszínek bevonását a programba. A cél ugyanis az: még több adományt gyűjteni a kórházak gyermekosztályai számára.

Szerző: S. Töttő Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában