Borverseny

2023.05.24. 13:30

Ismét versenyben az Ezerjó és gyermekei

Idén is megszervezi a Sörédi Szőlőhegyért Alapítvány az Ezerjó és Gyermekei Borversenyt.

Palocsai Jenő

Forrás: pexels.com

A történelmi Móri borvidék zászlósbora az Ezerjó. Össze kell fogni a termesztőknek és az Ezerjónak, hogy a júniusi virágzás és a szeptemberi szüret között ne legyen semmi baja a kiváló borszőlőnek. Ugyanakkor, ha az egészséges alapanyag beérik, és abból gondos kezek készítenek bort, akkor csodálatos, száraz tételek születhetnek és az is megeshet, hogy a töppedt, míg más technológiával a fagyott szőlőszemekből aranyszínű édes borok lesznek.  

A kiváló szőlőfajtát a szőlőnemesítők is úgy ítélték meg, hogy megőrzésre és egyben tovább nemesítésre alkalmas, ezért az Ezerjónak számtalan utódja, keresztezése van.

Söréd a Móri borvidék része, ezért a Sörédi Szőlőhegyért Alapítván nagy hangsúlyt fektet a hagyományok őrzésére. Ennek része a szőlőfajták védelme is. Ezen zászló alatt rendezi meg az alapítvány, immár második alkalommal az Ezerjó és Gyermekei Borversenyt. Az esemény május 27-én, szombaton lesz a délutáni órákban. Szabó Imre, az alapítvány kuratóriumának tagja elmondta, hogy a borversenyen bárki indulhat, de két dolog fontos. Az egyik, hogy vagy Ezerjót, vagy annak leszármazottját lehet csak nevezni, a másik pedig az, hogy a nevezési határidő május 24. este 20 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában