Frissen Fejérből

2022.10.22. 12:56

Lehetne opció, hogy az állam megvegye a Dunaferrt, de attól függ, kinek fizetnének

Házi Péter

Fotó: DH-archív

A jelenleg zajló kormányinfón egy fontos, közvetlenül Fejér megyét, s azon belül Dunaújvárost érintő újságírói kérdés is elhangzott. Az újságíró azt tudakolta, van-e valamilyen fejlemény, előrelépés a Dunaferr ügyében? Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában elmondta: Jogilag meg kell vizsgálni, hogy az Oroszországra kivetett szankciók érintik-e a Dunaferrt, ha igen, akkor nem tudnak segíteni. Az biztos, nagyon zavaros a cég tulajdonosi háttere. (Mint ismert, jelentős a cég tartozása, legutóbb a nagyolvasztó is leállt, de aztán sikerült újraindítani.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, a kormány célja, hogy megmentsék az ipart, magát a Dunaferrt is. Arra a kérdésre, hogy lehetne-e opció a Dunaferr állami megvásárlása, Gulyás úgy felelt: Igen, lehetne, de ez attól függ, kinek fizetnének. Ha olyannak, akit érint a szankció, akkor a megvásárlás nem lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában