Frissen Fejérből

2022.09.08. 16:24

Tizenöt éves lett Fehérvár egyik meghatározó gyártóegysége

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. székesfehérvári gyáregysége. A jeles ünnep alkalmából alkalmából a gyár bejáratánál – ahol egy emléktáblát is elhelyeztek – 15 facsemetét ültettek el.

Héjj Vivien

Udvar Csaba ügyvezető igazgató, Uher Zoltán gyárigazgató és Cser-Palkovics András polgármester

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Tatabányán alakult meg. Székesfehérváron 2007-ben nyitották meg az első, majd 2013-ban a második gyáregységet, ezzel Magyarországon a cég már két telephelyen négy gyártóegységgel rendelkezik és összesen 2400 munkavállalót foglalkoztat.

A jubileumi ünnepségen Uher Zoltán gyárigazgató beszédében felidézte a gyár történetét, annak fontosabb mérföldköveit.

– Tizenöt évesek lettünk. Mondhatnánk, hogy a tinédzser éveink közepén járunk még csak, de már így is egy elképesztő történet a miénk. 2005-ben született meg a döntés az építkezésről, majd a 2007-es indulást követően a gyár nagyon gyorsan megtelt élettel. 2016-ban egy nagyon fontos mérföldkő érkezett a gyár életébe, ami a működésünk hatékonyságát volt hivatott támogatni: megteremtettük az előfeltételeit annak, hogy 2021-ben immár közösen, együtt történelmi pillanatokat élhettünk át, életre szóló élményeket szerezhettünk azzal, hogy három csillagot értünk el a Grundfos Production System értékelése során. Biztos vagyok benne, hogy ez a mai napig meghatározza az életünket, pozitív energiával tölti fel a mindennapjainkat. – fogalmazott a gyárigazgató. Kiemelte, a cég 2020-ban Az év gyára megmérettetésen két kategóriában is országos győztes lett.

– Időközben legyártottunk hétmillió szivattyút, több mint ötszáz fős gyárrá nőttük ki magunkat, de ami ennél is fontosabb, hogy fontos szereplői vagyunk a város életének, a helyi közösségnek. Úgy gondolom, nagyon erős, összetartó, sikeres, jó kedélyű, vidám közösség a miénk – tette hozzá.

Köszöntőjében Udvar Csaba ügyvezető igazgató arról beszélt, a cég mintegy 25 terméket gyárt Magyarországon, s a fehérvári az egyik legjobb, legerősebb gyártóegység. Hozzátette, az elmúlt két évben közel 200 fővel bővült a gyár.

– A születésnap ünneplésekor nemcsak egy gyárra gondolunk, hanem emberi sorsokra, emberi történetekre is. A legfontosabb, hogy azoknak mondjuk köszönetet, akik az elmúlt 15 évben itt dolgoztak vagy itt dolgoznak, és elkötelezett munkájukkal lehetővé tették, hogy ez a gyár folyamatosan fejlődhessen, új technológiákkal, termékekkel bővíthesse portfólióját. Leginkább önöké a köszönet – fordult a cég dolgozóihoz Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, a város sokat köszönhet a Grundfosnak, többek között a családok megélhetését, egzisztenciáját, a társadalmi felelősségvállalási programokban való aktív részvételt. – Az erős gazdaság mindennek az alapja, a családok életében ugyanúgy, mint a város vonatkozásában. Ha a cégek fejlődnek, akkor a város is fejlődni fog. Az ipar csak akkor tud előrelépni, ha az azt körülvevő környezet is fejlődik – tette hozzá.

A köszöntők után az ünnepség az illuzionista Danny Blue műsorával folytatódott. Az esemény zárásaként a jubileum tiszteletére emléktáblát helyeztek el a gyár bejárata előtti területen, ahol a napokban 15 facsemetét ültettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában