Zöldségek

2022.06.14. 16:30

Nincs jobb a hazainál - Saját önkormányzati kertje van az alsószentivániaknak

Kis településről beszélünk, de annál lelkesebbek a lakói. Tudták például, hogy a körülbelül 600 lelket számláló községnek saját önkormányzati kertje is van az itt élő polgárok nagy-nagy megelégedésére?

Kecskés Zoltán

Megkezdődött a kígyóuborka értékesítése

Forrás: Cseh Gábor / Vas Népe

Pedig erről van szó! Számolt be örömmel lapunknak Husvéth Imre polgármester, aki kiemelte, immáron 13 éve a közmunkaprogram keretében művelik az egy hektáros kertjüket.

– Elkezdődött a friss kígyóuborka árusítása a hivatalnál 400 forint/kg áron, de igény szerint az őszi vöröshagyma, valamint a fokhagyma is kérhető. Sajnos borsóra nem volt már kapacitásunk, viszont a paprikáink szépen érnek a fóliák alatt. Tavaly már a málnaültetvényünk is szépen termelt, reméljük, idén is hasonló ínyenc falatoknak bizonyulnak.

A faluvezető egyebek mellett hangsúlyozta, hogy ezt a programot több szempont miatt hívták életre még annak idején.

– Egyrészről azért, hogy munkát tudjunk adni a helybélieknek, illetve hogy a szent­ivániak helyben, a Budapesti Nagybani Piac árain juthassanak alsószentiváni földben termett finomságokhoz. Tehát a cél az volt, hogy a megtermesztett termékek kiszolgálják a lakosokat, ezért igyekszünk olcsóbban árusítani a multikhoz képest. A program sikerességét pedig az eltelt 13 év is bizonyítja. Ahogy szokták volt mondani: Nincs is jobb egy kis hazainál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában