Sews

2022.04.05. 07:10

Egy új gyártósor zúgott fel Móron

Két forrásból érkező, 1,8 millió eurós támogatásnak és kiváló magyar szakembereknek köszönhetően új munkahelyeket is biztosító, jelentős fejlesztés történt az iparvárosban. Az elektronikai vezérlőegységeket magyar és japán szakemberek fejlesztették.

Palocsai Jenő

Fenyves Péter (középen) a gyárban ismerkedett az itt készülő vezérlőegységekkel

Forrás: Hrubos Zsolt

Megtörtént az új gyártósor ünnepélyes átadása Móron, Fenyves Péter polgármester is rész vett az eseményen. Elmondta: – Elindult a BMW-projekt, és ehhez 1,8 millió euró fejlesztési keret szükségeltetett, melyet részben a Sews cég biztosított, ám emellett 0,8 millió euró támogatást adott a magyar kormány is. Városunk számára ez nemcsak büszkeség, de nagy öröm is, hiszen 15 új munkahely is született.

 

Az ünnepségen kiderült, hogy a BMW-projektben nem csak gyártásról van szó, hanem fejlesztésről, újításról is, méghozzá úgy, hogy a német gyár sokkal szigorúbb minőségi feltételeket szab, mint bármelyik más megrendelő, vagyis szinte hibátlan gyártást követel meg. Azonban a mérnöki, dolgozói gárda felkészültségének és a támogatásnak köszönhetően el is nyerték ezt a projektet.

 

A Sews az egyik leginnovatívabb vállalat, amely gyakran végez fejlesztéseket a mérnöki gárda alkalmasságának köszönhetően. Az átadó pillanataiba bekapcsolódott a Suzuki Fejlesztő Központ is, hiszen a teljes projekten együtt, koprodukcióban dolgoztak magyarok és japánok, nagyon szigorú szabályok szerint.

 

Fenyves Péter elmondta: – A mostani fejlesztésnek van egy műanyag-innovációs része és egy technológiai is. Gyakorlatilag olyanok a körülmények, mintha egy műtőben készítenék ezeket az elektronikai vezérlőegységeket. A hosszú távú projektnek köszönhetően az itteni berendezéseken egy szinte állandó gárda dolgozik, és az is örvendetes, hogy a japán oldalon sem jellemző a személyi változás, így az állandóság is segíti a közös munkát.

 

A több mint félezer főt foglalkoztató cég korábbi és az új soron induló automata gépeit jól képzett operátorok, illetve mérnökök kezelik, akik Móron sajátították el a feladatokhoz szükséges tudást. A polgármester fontosnak tartotta kiemelni: – Különösen öröm, hogy a cég fejlődik, hiszen a vállalat szervesen részt vesz a város életében, számíthatunk rájuk a támogatásokban, a menekültek fogadásában, a sport­élet támogatásában is, tehát ez egy olyan cég, mely a városon belül él, és együtt is lélegzik azzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában