Frissen Fejérből

2022.03.22. 20:00

Mintegy 40 új álláshelyet hoznak létre Pusztaszabolcson

Barnamezős beruházásként valósul meg Pusztaszabolcson egy fenntartható technológiával és a legmodernebb eszközökkel felszerelt ipari mosoda kialakítása. A tervek szerint a vállalkozás a teljes kapacitás beindítását követően összesen mintegy negyven embernek nyújt majd munkahelyet.

Héjj Vivien

Az üzem bejárásán jelen volt Szekula István, Molnár Krisztián (k) és Mészáros Lajos (b)

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A beruházás előkészületei 2019 tavaszán kezdődtek: a létrejövő ipari mosoda területén egy hányatott sorsú, lepusztult, leégett, széthordott gyár állt, melynek helyén két szinten építették fel a közel ezer négyzetméteres épületet, amely egy modern, teljes munkafolyamatot végző üzemnek ad helyet. 


A projekt előrehaladását helyszíni bejárás során mutatta be Szekula István, a vállalat tulajdonosa Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének és Mészáros Lajosnak, a Fidesz-KDNP ország­gyűlési képviselőjelöltjének. 
A mosoda nagy részben szállodák, fürdők, illetve nagyobb kapacitású munkásszállók kiszolgálására jön létre, hiszen a pandémia előtti időszak egy olyan töretlen, évről évre fölfelé ívelő turisztikai görbét mutatott, amire a kapcsolódó szolgáltatói szektor nem vagy nem teljesen volt felkészülve. 


A kapacitás kialakítása két ütemben valósul meg, melynek értelmében április elejére havi 160 tonna, júliusra pedig ehhez képest közel dupla mennyiségű textíliát lesz képes kezelni a vállalat a begyűjtéstől a foltkezelésen, a mosáson, vasaláson át egészen a csomagolásig és a visszaszállításig. – Körülbelül 300 tonna textíliát tudunk majd havi szinten kezelni, ami azt jelenti, hogy folyamatos műszakban, a hét minden napján dolgozunk. Egy 200-250 szobás szállodának körülbelül 10-15 tonna a havi textiligénye. Maximális kapacitással működve nagyjából negyven főt tudunk majd foglalkoztatni, ebbe beletartoznak a sofőrök, a mosónők, az adminisztratív és logisztikai dolgozók is – sorolta a jövőbeni célokat Szekula István, a HiWash Mosoda és Tisztító tulajdonosa. 


A kor elvárásához igazodva a legmodernebb, „okos rendszerrel” ellátott gépparkkal szerelik fel az üzemet, kiemelt figyelmet fordítva az energia, a vegyszerek és a víz optimális felhasználására. Szekula István kiemelte, a környék lakói is örömmel fogadták a beruházást, mindenben támogatóak voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában