Frissen Fejérből

2022.03.26. 09:00

Mancz János Minibölcsődévé alakul az egykori óvoda

Június végén a József Attila utcából a Rákóczi útra költözik a Nyitnikék Bölcsőde, s nem csak a helyszín, a név is változik. A megújult épület négy csoportszobában 32 gyermeknek biztosít bölcsődei férőhelyet.

Héjj Vivien

Vargha Tamás, Cser-Palkovics András, Rusznyák Lászlóné és Mészáros Attila beszélt a hamarosan megnyíló bölcsődéről

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Rákóczi úti épület 1906 óta óvodaként üzemelt, legutóbb a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodája kapott itt helyet. Az épület az elmúlt időszakban teljes felújításon esett át, az új külsőszínezés mellett és a nyílászárók cseréjén túl akadálymentessé vált az ingatlan, elvégezték az épületgépészeti és épületvillamossági felújítást is. Hamarosan ide költözik a Nyitnikék Bölcsőde, ami új nevet is kap: Mancz János Minibölcsődeként működik majd. 


– A 32 férőhelyes bölcsőde július 1-jétől nyílik meg négy csoportszobával. A 150 millió forintos költségkeret a felújítást, az átalakítást és a még el nem készült udvart is magába foglalja, van benne uniós forrás, és városi, önkormányzati önerő is. Kívánom, hogy július 1-je után kacagással, vidámsággal, gyermeki mosollyal teljen meg az épület – mondta a bejárást követően Cser-Palkovics András polgármester. 
Vargha Tamás országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a város egyik ikonikus épülete olyan funkciót kap, ami gyermekeink számára rendkívül hasznos lesz. 


– Május–júniusban a városgondnokság befejezi az udvari munkálatokat, így nyár közepén hivatalosan is megnyílhat a Mancz János Minibölcsőde – tette hozzá Mészáros Attila alpolgármester. 
Rusznyák Lászlóné, a hamarosan költöző Nyitnikék Bölcsőde vezetője kiemelte, a legnemesebb munka a kicsi gyermekekkel való foglalkozás, s úgy érzi, minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy mindezt megfelelő környezetben végezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában