Frissen Fejérből

2022.03.25. 07:10

Jól haladnak a rácalmási munkálatok

Projektlátogatás keretében tekintették meg a régi polgármesteri hivatalban a most is zajló felújítási munkálatokat, melyek kormányzati támogatással valósulnak meg.

Baráth Eszter

Molnár István, Schrick István, Mészáros Lajos és Molnár Krisztián Rácalmáson jelentették be a jó hírt

Forrás: DH-Archív (LI)

Folyamatosan zajlik Rácalmás egyik központi épületének, a korábbi polgármesteri hivatalnak a felújítása. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, Mészáros Lajos országgyűlésiképviselő-jelöltet és Schrick István polgármestert Kerek Sándor, a kivitelező cég projektvezetője vezette végig a helyszínen. A több évtizedes épületben bemutatták, hová kerül majd a legnagyobb közösségi tér. A hamarosan klímával is felszerelt helyiségeken keresztül pedig az emeletre vezetett az út, ahol az intézmény kamerarendszerének központi szobája is helyet kap majd. Schrick István hangsúlyozta, hogy a beruházás kormányzati támogatás nélkül nem valósulhatna meg. Rácalmás 113 millió forint önrészt fordított a felújításra, amelyhez 300 millió forint állami támogatást kapott a település. 
A polgármester szerint a több mint 600 négyzetméteres épületre már nagyon ráfért a felújítás, most pedig az a cél, hogy minél előbb visszaköltözhessenek azok a civil szervezetek, amelyek eddig is ott működtek, és mellettük visszatérhessen a család- és gyermekjóléti szolgálat, a körzeti megbízott irodája és az idősek nappali szociális ellátása is. A későbbi tervek között szerepel az épület környékének parkosítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában