Frissen Fejérből

2022.02.12. 07:05

Nagy változások várhatók a Napsugár strand környékén

Végre hamarosan megújul a gárdonyi partszakasz egy következő része is. Ha ebben a szezonban még nem is, de a következőben már nagy változások várhatók a Napsugár strand környékén.

S. Töttő Rita

A Napsugár strand főbejáratának látványterve – jövőre a környék is megújulhat

Forrás: Látványterv: önkormányzat

Impozáns látványterv került nyilvánosságra a gárdonyi Napsugár strand bejáratáról, amely a tervek szerint jövőre már a valóságban is így fogadja majd a strandra érkezőket. Tóth István polgármester elmondta: az egész agárdi tóparti szakasz felújítását tervezik, ennek egyik része a Napsugár strand és környéke.

Forrás: Látványterv: önkormányzat

- Eddig a Napsugár strandon két bejárat volt, ez jelentős problémát okozott az üzemeltetés terén, ezért egy helyre visszük, s oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az egykor büfékkel beépített területet nyitjuk majd meg. Ezeket az épületeket megvásároltuk, melyeket reményeink szerint tavaszra sikerül lebontatnunk. Itt készítünk egy elegáns, szép parkot, ami várja majd az ide érkezőket. A part másik oldalán pedig a bejárati épület lesz, melynek három része van: az egyik része tavaly turisztikai pályázaton elnyert forrásból már megépült. Vizesblokkok, baba-mama szoba és családi mosdó kapott helyet benne. Ugyanabban a stílusban, ezzel az épülettel szimmetrikusan a másik oldalon építünk még egyet, szociális blokkal, öltözőkkel irodával, gyerekmegörzővel. A középső, magasabb kapuépületben pedig a pénztárak kapnak helyet, továbbá egy automata beléptető rendszer. Természetesen a kapuépület előtt megy el az a sétány, amely érkezik a Fehér Fregatt irányából és megy ki az egykori csónakkikötő helyén készítendő park felé. A kiviteli tervek elkészültével, nyár végén az építkezést megkezdjük és ezzel párhuzamosan az előtte lévő parkot is rendbe tesszük. Együtt haladunk a parkot Fehérvár felől szegélyező egykori Novák büfé helyén épülő kétszintes szolgáltatóház építésével - mely magánvállalkozásban történik – mutatott rá a város vezetője, remélve, hogy a fejlesztésekkel jövő nyárra megújulhat a környék – ahol új, nagy befogadóképességű parkolót is építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában