570 millió forintos támogatás

2021.11.20. 13:00

Új bölcsőde épülhet Pákozdon

A rendkívül patinás történelmi múlttal rendelkező Fejér megyei nagyközség önkormányzata 570 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásban részesült a közelmúltban.

Tihanyi Tamás

Az újabb helyi fejlesztés célja az egyre több ipari vállalkozást és letelepülni szándékozó magánszemélyt vonzó Pákozd központi részén egy korszerű, minden lehetséges elvárásnak megfelelő új bölcsődei épület megépítése ­– erről tájékoztatta pénteken a Fejér Megyei Hírlapot Kardos Ádám polgármester. A településvezető elmondta: az építkezéshez szükséges telek az önkormányzat tulajdonában van, a nagyközség a bölcsődei ellátás biztosításával egyben egy új közszolgáltatást hoz létre a településen és ugyancsak örömteli, hogy tíz új munkahelyet is teremt.

A bejelentett fejlesztés révén a korszerűsített bölcsődei szolgáltatás épülete a továbbiakban mindenki számára egyformán hozzáférhető lesz, köszönhetően a komplex akadálymentesítésnek. Kardos Ádám polgármester az elmondottakhoz hozzáfűzte még, hogy a három bölcsődei csoportban a jövőben összesen negyvenkét kisgyerek számára lesz majd megfelelő, korszerű ellátást biztosító hely. A beruházás határideje a következő esztendő szeptemberének végén jár majd le, minden szükséges munkát addig el kell végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában