Frissen Fejérből

2021.11.15. 07:15

Hétfőn kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Nem feltétlenül a postás lesz az, aki kétszer csenget: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársai összeírást végeznek a teljes országban, így Fejér megyében is.

Szanyi-Nagy Judit

Budapest 2020.11.24. PannonWork munkaerőkölcsönző álláshirdetés Munkaerő kölcsönzés, munkaerő közvetítés, diákmunka

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Huszonegyezer egyéni gazdaság részvételével kezdi meg november 15-én a KSH az egyéni gazdaságok összeírását – értesültünk a hivatal közleményéből. Innen tudjuk azt is: november 15-től 25-ig egyelőre csak online válaszolhatnak az érintettek, míg november 25. és december 15. között már összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre. Ismerhetik a metódust, hiszen ez az éven belül a második, amúgy pedig rendszeresen ismétlődő mezőgazdasági összeírás.

Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, valamint a kapott adatok felhasználásával a KSH eleget tesz az Európai Unió felé teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségének. A felvétel eredményei a termelők érdekeit szolgáló szakpolitikai döntéshozókat, a támogatási rendszerek megalapozását segítik – szögezik le közleményükben. Az adatszolgáltatás elsősorban a növénytermesztésre, agrotechnikára, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki. Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező. Mától online a www.maja.ksh.hu oldalon keresztül tölthetik ki a kérdőívet. Az összeírás során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel – hangsúlyozza a hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában