Frissen Fejérből

2021.09.24. 13:00

Hamarosan indulhat a gyártás az iváncsai telepen

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a török tulajdonban lévő Yaris Kabin Kft. első európai üzeme Iváncsán épül. A munka hamarosan befejeződik. Csütörtökön az itt lévő telephelyére látogattunk el gyárbejárással egybekötve.

Déri Brenda

váncsára látogattunk a Yaris Kabin Kft. telephelyének gyárbejárására, mely során a megjelentek között tudhattuk a török vállalat elnökeit és az ottani iparkamara vezetőit és a magyarországi telephely ügyvezető igazgatóját, Németh Ádámot. Az igazgató arról számolt be, olyannyira megnőttek a megrendelői igények, hogy sokkal nagyobb csarnokot kellett építeniük, illetve a munkagépek számát is növelték, így a korábbi 20 millió eurós beruházás közel 43 millió euróra nőtt. Jelenleg még a gépek kalibrálása zajlik.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A török vállalat elnökeivel és az ottani iparkamara vezetőivel egy rövid fogadás után gyárbejárásra indultunk, melyet Németh Ádám a magyarországi telephely ügyvezető igazgatója vezetett.

Iváncsára látogattunk a Yaris Kabin Kft. telephelyének gyárbejárására, mely során a megjelentek között tudhattuk a török vállalat elnökeit és az ottani iparkamara vezetőit és a magyarországi telephely ügyvezető igazgatóját, Németh Ádámot.
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A bejárás során három csarnokban sétáltunk végig, meg-megállva az egyes munkagépeknél. Az első anyavállalatot még 1977-ben alapította a Yaris család, fő profilja pedig a biztonsági kabinok gyártása traktorok és építőipari munkagépek számára, de egyéb mezőgazdasági alkatrészeket, berendezéseket is gyárt.

Az üzem egyik csarnokában található munkagépet tekintették meg az anyavállalat elnökével
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A megyénkben található üzemére még 2019-ben kapták meg az építési engedélyt. Az ügyvezető elmondta, nagy örömükre olyannyira megnőttek a megrendelői igények, hogy sokkal nagyobb csarnokot kellett építeniük, illetve a munkagépek számát is növelték, így a korábbi 20 millió eurós beruházás közel 43 millió euróra nőtt. Jelenleg még a gépek kalibrálása zajlik. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a gyártás október végén, november elején kezdődhet meg, és megközelítőleg 100 embernek teremt munkalehetőséget a környező településekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában