Frissen Fejérből

2021.06.26. 11:00

Újabb nagymértékű beruházás Fehérvár iparában

Állami támogatással összesen 479 millió forintos beruházás valósul meg a HBPO Székesfehérvárnál. A támogatói okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át.

Baráth Eszter

A támogatói okiratot Szijjártó Péter (balról a harmadik) külügyminiszter adta át

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az autóalkatrészeket gyártó vállalatnál összesen 774 millió forint értékű beruházásra kerül sor, amelyhez a kormány 255 millió forint versenyképességnövelő támogatást biztosít. A fehérvári gyár 479 millió forintban részesül, melynek okiratát Szijjártó Péter pénteken adta át a HBPO Székesfehérvár ügyvezetőjének, Bochdalovszky Lászlónak, valamint a cég vezetőjének, Fábián Zoltánnak.

A támogatói okiratot Szijjártó Péter (balról a harmadik) külügyminiszter adta át
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ügyvezető elmondta, a német vállalat tíz éves magyarországi működését dinamikus fejlődés jellemzi. Büszkék arra, hogy a járványhelyzet során három itthoni gyárukból egyetlen dolgozót sem kellett elbocsátaniuk. Köszönetet mondott a támogatásért, ami számukra azért is fontos, hogy minél több magyar embernek tudjanak egzisztenciális biztonságot teremteni. Vargha Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a gazdaság újraindítása mellett a legfontosabb, hogy minél több fehérvári munkahelyet meg tudjanak tartani.

 

Szijjártó Péter kiemelte, a cél, hogy európai összevetésben Magyarország tudja leggyorsabban újraindítani a gazdaságot. Elmondta, Fejér megye területén a beruházásösztönző programban 60 vállalat vesz részt, így most 48 milliárd forintnyi beruházás zajlik a megyében. Ehhez a kormány 19 milliárd forinttal járult hozzá, a programnak köszönhetően 12 ezer 500 munkahelyet tudnak megvédeni, amiből 8000 közvetlenül fehérvári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában