vissza nem térítendő

2021.06.20. 21:00

Támogatás autóvásárláshoz

Június 14-étől, hétfőtől ismét igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás új elektromos autók vásárlásához – értesültünk az MTI-től.

FMH

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásosgazdaság-fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta: a pályázatot 3 milliárd forintos kerettel hirdették meg. Magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek egy jármű után, magyarországi székhelyű vagy belföldi telephellyel rendelkező civil szervezetek, egyesületek, felsőoktatási intézmények öt jármű után kérhetnek állami hozzájárulást. A támogatási összeg felső határa az autók méretétől és árától függően 1,5 millió forint, vagy 2,5 millió forint lehet. A környezettudatosság témaköréhez kapcsolódva az államtitkár arról is szólt: a Zöld busz programnak köszönhetően a közösségi közlekedés is kibocsátásmentessé válik, idén például Székesfehérváron lehet kipróbálni az elektromos városi utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában