Frissen Fejérből

2021.05.03. 07:05

Felmondta az újvárosi önkormányzat a DVCSH szerződését

Pintér Tamás polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a DVCSH-val való szolgáltatói szerződést felmondja az önkormányzat.

Baráth Eszter

Pintér Tamás polgármester és Sürü Renáta jegyző a közgyűlés munkája közben. Az eddigi döntések vajon érvényesek-e?

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Felidézte a februári hétvégét, amikor a szolgáltató karbantartásra hivatkozva korlátozta a fűtés- és melegvíz-szolgáltatást. Pintér Tamás ismertette a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal jelentésének legfontosabb pontjait, amely szerint a szolgáltató nem tudta igazolni, hogy az érintett időben valóban karbantartást végzett. A MEKH elmarasztalta a DVCSH-t és 25 millió forintos büntetést szabott ki. A polgármester elmondta, a jelentés szerint a szolgáltató azt sem tudta bizonyítani, hogy a jelentős önkormányzati tartozások befolyásolták a karbantartást. Pintér Tamás kiemelte, elkezdték az előkészítését, hogy a feladatot a DVG Zrt. lássa el. A DVCSH Zrt.-t is megkerestük, mi a véleményük a történtekről, de lapzártánkig nem érkezett válasz részükről. Írásunkat igyekszünk a cég álláspontjával folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában