Frissen Fejérből

2021.04.01. 14:30

Újabb többmilliárdos beruházás indul

A Masterplast vállalata új beruházása várhatóan mindössze 6 hónap alatt, 2021 szeptemberére készül el. A fejlesztéssel a vállalat az egészségügyi alapanyaggyártás mellett belép az egészségügyi késztermékek piacára is.

Baráth Eszter

A beruházás értéke 2,6 milliárd forint, melyhez a Pénzügyminisztérium, az Egészségügyi Támogatási Program keretén belül 80 százalékos vissza nem térítendő támogatást biztosít. A már korábban elindult egészségipari gyártásfejlesztés, valamint az új beruházás összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat a jövőben olyan termékek gyártására lesz képes, melyekre nem csak a pandémia ideje alatt, hanem minden nap szüksége van az egészségügyi dolgozóknak. Többek között ilyen a védőoverál, az orvosi köpeny, a lábzsák és a fejvédő is. Az új üzemegység 40 új munkahelyet jelent majd, a gyártás hatékonyságát pedig nagyfokú automatizáltsággal működő gépek biztosítják.

A Masterplast Nyrt. vezérigazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, az egészségügyi késztermékek gyártásával vállalatuk nagyban hozzá tud járulni az ország pandémiás védekezőképességéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában