Frissen Fejérből

2021.04.07. 07:45

Applikáció segíti a gazdákat: MobilGazda

A Magyar Államkincstár új alkalmazást fejlesztett ki az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára. A MobilGazda néven futó applikáció mind a termelők, mind a falugazdászok, mind pedig a kincstár számára előnyös, gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

FMH, V. Varga József

Kiemelt funkció a területfelmérés

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei Egységes kérelem megnyílásával (április 7.) egyidejűleg bemutatkozó applikáció célja, hogy használatával a gazdálkodók valós időben és közvetlenebb kommunikációs csatornán keresztül informálódhassanak a támogatásaik kapcsán jelentkező lehetőségekről és kötelezettségekről. Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatási döntés hamarabbi meghozatalát és a gyorsabb kifizetést. Az applikáció megfelelő használata a dinamikusabb ügyintézésen túl kevesebb helyszíni ellenőrzést is jelenthet a gazdálkodók számára.

Az ügyfélszolgálati funkciók között megtalálható lesz az időpontfoglalás (ami március eleje óta elérhető a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon is), illetve mobileszközökre optimalizálva a kérdés–válasz felület, így a gazdálkodók bárhonnan bármikor feltehetik kérdéseiket. Emellett a kincstár tájékoztató és figyelemfelhívó üzenetek és naptárbejegyzések küldését is tervezi. A beépített naptárban megjelennek az egyes gazdálkodókra érvényes, személyre szabott határidők az olyan általános kérdésektől kezdve, hogy meddig kell benyújtani az Egységes kérelmet, az olyan egyedi határidőkig, hogy meddig nyújtható be fellebbezés egy adott támogatási döntésre.

Kiemelt funkció a területfelmérés
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tájékoztatási funkcióknál a gazdálkodók részletes információt nyerhetnek folyamatban levő és lezárt támogatási ügyeikről, kifizetési adataikról, emellett megtekinthető lesz minden ügyfélnyilvántartásba vett adatuk is. Ez utóbbiakról lehetőség lesz akár egy kattintással is hatósági bizonyítványt igényelni. Megtekinthetik emellett az Egységes kérelmen beadott mezőgazdasági táblák adatait. Az applikáció egyik kiemelt funkciója a területmérés. A fényképkészítés funkció segítségével a kincstár kérésére a gazdálkodók fotókat küldhetnek be mezőgazdasági parcelláikról. Mivel a rendszer eltárolja a fotókészítés pontos helyét és irányát, így a fotók alkalmasak lehetnek arra, hogy azzal helyszíni ellenőrzéseket váltsanak ki.

Az applikáció használata regisztrációhoz kötött. Mától ingyenesen elérhető a ­Google Play és App Store digitális szolgáltatóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában