agrár

2021.02.17. 15:15

Új bizottság kezében a vidékfejlesztés

Megalakult a Vidékfejlesztési Kormánybizottság, melynek célja, hogy a források megfelelő felhasználásával versenyképessé és vonzóvá tegye a magyar agráriumot.

Palocsai Jenő

A Vidékfejlesztési Kormánybizottságot a miniszterelnök vezeti és a tervek között szerepel, hogy kialakítják hazánk tíz évre szóló mezőgazdasági, vidékfejlesztési és élelmiszeripari stratégiáját. Gondoskodnak arról is, hogy az agráriumra szánt hazai és uniós fejlesztési források felhasználása éppen ezen stratégiák mentén történjen. Ösztönözni fogják azokat a fejlesztéseket, amelyek a lehető legszélesebb körhöz juttatják el a legújabb, legmodernebb technológiákat, sosem tévesztve szem elől a fenntartható fejlődés követelményeit.

A bizottság megalakításáról szóló kormányrendelet értelmében az is elérendő cél, hogy megerősítse a magyar közép- és felsőfokú agrárképzést és hogy nemzeti önellátó képességünk helyreállítása révén hozzájáruljon Magyarország szuverenitásának megerősödéséhez.

Ennek részeként javítják a nagyvárosokon kívül élők életlehetőségeit, bízva abban, hogy ez lelassítja a magyar vidék elnéptelenedését. Határokon átnyúlóan gondolkodik a bizottság, így azt is ösztönzi és támogatja majd, hogy minél erősebb legyen Magyarország Kárpát-medencei szellemi és gazdasági szerepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában