Koronavírus Fejérben

2021.02.19. 12:00

Motel igen, kollégium nem – Kiket segít a gazdasági mentőcsomag?

A szállodaipart is segíti a kibővített gazdasági mentőcsomag. A pályázati felhívás és a támogatás feltételei is megjelentek.

Héjj Vivien

A szállodákat, panziókat igencsak megviseli, hogy nincsenek olyan rendezvények, amelyekre turisták érkeznének

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Mint arról már lapunk is beszámolt, a fehérvári önkormányzat sokrétű mentőcsomaggal igyekszik segíteni a nehéz helyzetben lévő gazdasági szektorokat, az állásukat elvesztett munkavállalókat. A kibővített mentőcsomag immár a vendéglátósok mellett többek között a szállodai szolgáltatást végzőket is segíti. Ennek egyik eleme a továbbfoglalkoztatást segítő alap, melyből pályázat útján a szállodai szolgáltatást nyújtó gazdasági szereplők részére differenciált mértékű támogatás nyújtható.

A pályázat benyújtására azon magyarországi székhelyű jogi személy vagy egyéni vállalkozó jogosult, amely vagy aki Székesfehérvár közigazgatási területén lévő székhelyén, telephelyén, fióktelepén 2020. október 31. napján ténylegesen szállodai szolgáltatási tevékenységet végzett, tevékenységét a pályázat benyújtásáig nem szüntette meg, és a szolgáltatást olyan ingatlanban végzi, amely után a 2020. évben építményadó-fizetési kötelezettség állt fenn.

A szállodákat, panziókat igencsak megviseli, hogy nincsenek olyan rendezvények, amelyekre turisták érkeznének
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

A pályázó a szállodai szolgáltatásnak helyt adó ingatlan után 2020. évre megállapított építményadó 40 százalékának megfelelő összegű támogatásra jogosult. A támogatás aránya további 10 százalékkal növelhető, amennyiben a pályázó a munkát végző foglalkoztatott munkavállalói létszám leg­alább 25 százalékát 2021. január 31. napján is foglalkoztatta.

Kik tartoznak a pályázók körébe? Pályázhatnak szállodák, üdülőszállodák, apartmanszállodák, motelek, gyógyszállodák, konferenciaszállodák és panziók is.

Azonban nem jogosult a pályázat benyújtására az a gazdasági szereplő, amely vagy aki egyéb szálláshely-szolgáltatást végez – például kollégium, munkásszálló –, üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást vagy kempingszolgáltatást végez. Továbbá azok sem pályázhatnak, akik olyan ingatlanban végzik a szállodai szolgáltatási tevékenységet, amely után a 2020. évben nem állapítottak meg építményadó-fizetési kötelezettséget.

A részletes pályázati felhívás, a pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány és a csatolandó mellékletek listája elérhető a város honlapján. A benyújtás határideje március 1-je.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában