Géppark

2021.01.19. 07:05

A polgármester maga vezette haza Mezőkomáromba az új traktort

Új traktorral gyarapodott a mezőkomáromi mezőgazdasági géppark.

Majer Tamás

Az elöljáró vezette új járgány „hazaért”

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Köő Péter polgármesterrel váltottunk szót a 11 millió forintot kóstáló, mintegy 45 mázsás gépállat mellett, lévén, ő volt az, aki Szabadbattyánban a traktor vezetőülésébe pattant a minap, s felkerekedett vele.

– Most lett kész a rendszámot érintő, az okmányirodai és a biztosítási ügyintézés. A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási keretéből kaptuk rá a forrást, nem pályázat, hanem egy kérelem alapján. Mi itt, Mezőkomáromban mezőgazdasági tevékenységet folytatunk. Van állattartásunk, sertéstelepünk, birkatelepünk, kertészeti és szántóföldi növénytermesztésünk – mondta el Köő Péter.

Az elöljáró vezette új járgány „hazaért”
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Van egy kis traktorunk, amely már eléggé lepukkant, már nem nagyon győzte-bírta… 2019-ben is beadtam egy kérelmet a Belügyminisztérium felé, akkor nem nyertünk, de 2020-ban már igen – fogalmazott a polgármester. Így került végül is az idei év elején az új gép a faluba. Egyelőre még csak a megérkezésen van túl, „éles bevetésen” még nem is járt. A legfőbb feladata a szállítás lesz, sokat hordoznak majd vele takarmányt, szalmát, szénát, gabonát, s még faleveleket is, sőt mart aszfaltos útkarbantartások során is hadra fogják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában