Koronavírus Fejérben

2020.11.17. 13:40

Több milliárd forinttal csökken Székesfehérvár Önkormányzatának bevétele 2020-ban

A drasztikusnak tűnő számokról Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be a lakosságnak.

„Nem tettünk le a közösségi bringa- és elektromos robogórendszer megvalósításáról sem, ami ugyancsak azt a célt szolgálja, ne csak autóban gondolkodjunk, amikor közlekedésről beszélünk” Fotó: Pesti Tamás

Fotó: FMH Archív ( Pesti Tamás)

Mint bejegyzésében fogalmaz a polgármester, a Covid-19 járvány egészségügyi és szociális hatásai mellett, súlyos gazdasági következményei is elérte mindannyiunk életét. Komoly bevételzuhanást okozott az önkormányzatnak a járvány okozta vissza- illetve kiesés a gazdasági termelésben. Az október végi adatok alapján a megyeszékhelyen a helyi iparűzési adóbevétel várhatóan 16-17 milliárd forint körül alakul az idei évben, a tavalyi 20 milliárd forinthoz képest. További 1,5-2 milliárd forintal terhelik a város költségvezését olyan egyéb bevételkiesések, mint a normatívák, a gépjárműadó, az idegenforgalmi adó, a parkolás és egyéb tételek, valamint a védekezés költségei, és a közösségi közlekedés miatti kiadásnövekedés. A polgármester azonban kijelentette, hogy a város gazdálkodása stabil, köszönhetően a takarékos gazdálkodásnak, a korábban összegyűjtőtt jelentős költségvetési tartalékoknak, a korábbi állami adósságkonszolidációnak, és a gyors tavaszi intézkedéseknek.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában