munkaügyi bíróság

2020.11.18. 15:42

Sok gond van a Dunaferr körül

Mint ismeretes, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, Evgeny Tankhilevich augusztus 14-én indoklás nélkül felmondta a cég összes kollektív szerződését, s azóta elzárkózott a tárgyalás lehetőségétől. Ám most az is kiderülhet, hogy a cégnek a vezetése sem törvényes.

Korondy Tamás

A vállalat logisztikai rendszere jelenleg „just in time” módban működik

Fotó: DH-Archív

A portfolio.hu szerint a Vasas és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is több ízben kérte levélben Evgeny Tankhilevich cégvezetőtől, hogy vegye fel velük a kapcsolatot a tárgyalás érdekében, ám ezekre a megkeresésekre állítólag még csak válasz sem érkezett.

Mivel a cégvezető válaszra sem méltatja a szakszervezetet, így annak tagjai kénytelenek bírósághoz fordulni az ügyben, annál is inkább, mivel komoly jogi akadályokat fedeztek fel a Dunaferr háza táján. Más internetes portál úgy fogalmaz, a szakszervezet szerint a kollektív szerződést augusztusban felmondó Evgeny Tankhilevich vezérigazgató státuszát jogtalanul hosszabbították meg június 30-a utánra, amikor is lejárt volna a szerződése. Márpedig ha jogtalan a meghosszabbítás, akkor nem mondhatta volna fel a kollektív szerződést sem az igazgató.

A Székesfehérvári Törvényszék Munkaügyi Bírósága a keddi napon tárgyalt a két fél egy korábbi, július 10-én kelt szabadságos bér kollektív szerződést sértő kifizetési ügyéről. A bíróság ítéletében elmarasztalta a Dunaferrt, és a késedelmi kamat, valamint a teljes perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában