Önzetlen összefogás

2020.09.21. 15:30

Lisztadományt adnak a rászorulóknak megyeszerte

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program megyei adományozóünnepségét szombaton rendezték a faluban. A Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása immár igazi sikertörténet.

V. Varga József

Bucsi László, a megyei kórház főigazgatója (b), Jakab István és Varga Imre István

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a sikertörténet egyszerre szimbolizálja a nemzet megmaradásáért tett erőfeszítéseket és az egymás iránti szolidaritást – hangsúlyozta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. – A program indulásakor, 2011-ben 10 tonna gabona gyűlt össze, ami mostanra meghaladja az 1000 tonnát. A végleges magyarországi, illetve Kárpát-medencei összesítés még nem fejeződött be. A központi adományozás ünnepét októberben tartjuk a Felvidéken.

Bucsi László, a megyei kórház főigazgatója (b), Jakab István és Varga Imre István
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke a megyei adatokról már be tudott számolni. 219 gazda 24 350 kilogramm búzát adományozott, melyből 1 466 784 forint értékben 12 600 kilogramm lisztet tudnak adományozni. A Magosz és a megyei agrárkamara elnöke a lisztadományokat jelképesen, a díszes adományozólevél kíséretében tizenegy, a rászoruló gyerekeket képviselő szervezetnek adta át az ünnepségen.

 

A megyei kedvezményezettek: Alap Községért Egyesület, Alcsútdoboz Községért Alapítvány, Etyek önkormányzata, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Gánt társadalmi szervezete, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli régiója, Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete, Mány önkormányzata, Pázmándi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány, Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában