nyomonkövetés

2020.07.24. 16:00

Agrárcenzus: összeírókat keres a KSH

Mezőgazdasági összeírásra várja a jelentkezőket a Központi Statisztikai Hivatal. A toborzás augusztus 10-éig tart.

Héjj Vivien

A Központi Statisztikai Hivatal által szervezett „Agrárcenzus 2020” elnevezésű projekt a járványügyi helyzetre való tekintettel és az egészségvédelem jegyében találkozásmentes csatornákon keresztül valósul meg idén. A 10 évente esedékes mezőgazdasági összeírás első szakasza június 30-án zárult. A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, valamint pontos és hiteles adatokat adjon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére.

Mint azt már korábban megírtuk, a KSH anonim adatokat gyűjt a magyarországi gazdálkodók földterület-használatáról, a termesztett növények fajtájáról, illetve arról is, milyen és mennyi állatot tartanak.

Az adatfelvétel összeírási feladatai a szeptember 19. és november 22. közötti időszakban valósulnak meg, így azokat, akiknek nem volt lehetőségük, vagy nem éltek a lehetőséggel, összeírók fogják felkeresni ebben az időszakban.

Akinek kedve támad csatlakozni az összeírók csapatához, az a KSH honlapján keresztül néhány személyes adat megadásával jelentkezhet. Feltétel többek között a jó kommunikációs képesség megléte és a munkát megelőző oktatáson való részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában