Koronavírus Fejérben

2020.04.15. 08:00

Már két műszakban termel kedd óta a Denso

Két műszakban termel keddtől a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme, miután a múlt héten újraindította a termelést. A munkavállalók csupán szigorú előírások mellett dolgozhatnak: maszkban, kesztyűben, védőtávolságok betartásával, és az ebédet is dobozban kapják.

Korondy Tamás, FMH

Egyelőre tíz munkanapra szól a cég leállása Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szincsák Attila, a cég kereskedelmi és pénzügyi igazgatója elmondta, hogy ezen a héten a múlt heti munkavállalói létszám duplája, vagyis mintegy 1500 ember dolgozik már. A munkavállalókat úgymond „forgatják”, tehát akik az előző héten dolgoztak, most pihenőn vannak.

A Hankook Tire rácalmási gyáregysége is újraindította kedden a gyártási folyamatokat – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-vel. Természetesen a vállalat továbbra is fenntartja az egészségvédelmi rendelkezéseket, mint például maszkok biztosítása, szigorított higiénés rendszabályok előírása, rendszeres fertőtlenítés a telephely területén és étkezési rend átalakítása. A korábban bevezetett megelőző rendelkezések is érvényben vannak, mint a külföldi utazások korlátozása, illetve a szállítmányozás beléptetésének szigorú ellenőrzése.

Vezető képünk archív felvétel. Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában