Több kamionnyi a napi kapacitásuk

2020.03.25. 07:15

Gőzerővel dolgoznak a bicskei húsfeldolgozóban

Bár mintha csillapulna kissé, még mindig tart a koronavírus miatt bekövetkezett pánikszerű felvásárlási láz. A megnövekedett keresletet kapacitásainak maximális kihasználásával igyekszik kielégíteni az egyik áruházlánc bicskei húsfeldolgozó üzeme.

Dávid Erzsébet

A feldolgozott hús másnap már a boltokba kerül Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

A korszerű berendezésekkel, gépekkel felszerelt feldolgozóüzem – csak úgy, mint az év más időszakában – most is teljes fordulatszámon dolgozik, s naponta több tucat kamionnyi sertéshúst és feldolgozott terméket – sonkát, virslit, debrecenit s egyéb felvágott készítményt, sajtot – indít útnak az ország minden részébe, a „fenyős” üzletlánc félezernél több üzletébe – közölte a Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Maczelka Márk kommunikációs vezető. A szakember tájékoztatása szerint a húsüzem együttműködve a beszállítókkal, mindent elkövet azért, hogy eleget tudjon tenni a megnövekedett keresletnek.

A feldolgozott hús másnap már a boltokba kerül Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

Alapanyag és munkaerőhiány szerencsére nem akadályozza a munkát, így a feldolgozóba reggel beérkezett félsertések és negyed marhák feldarabolva, részekre bontva vagy csomagolva már másnap reggel a boltokba kerülnek.

A mostani felvásárlási rohammal persze nehéz lépést tartani, ezért előfordul, hogy némelyik áruházban egy-egy rövidebb időszakban, egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet, de a dolgozók a lehető legrövidebb idő alatt igyekeznek pótolni a hiányzó árukat – hangsúlyozta az áruházlánc kommunikációs vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában