HIPA-díj

2020.02.13. 07:35

A Simon az Év Beszállítója – A kőszárhegyi vállalat 35 évnyi munkáját ismerték el

A Nemzeti Befektetési Ügynökség a Pesti Vigadó koncerttermében tartotta az „Év Befektetője” gálaműsorát, amelyen idén megyei vállalat képviselőit is színpadra szólítottak.

Sági Zoltán

Simon Péter, (b1) Simon Zulejka (b2) és Simon István vették át a rangos díjat Szijjártó Pétertől

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az „Év Befektetője” gálán minden évben az elmúlt év legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok, valamint egy ipari park és egy hazai beszállító részesülnek elismerésben. Ez utóbbi idén a műanyag termékeket előállító kőszárhegyi Simon cég lett, amely a gálán az „Év Beszállítója” címet vehette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. A miniszter ünnepi beszédében utalt a keleti nyitás eredményeire. Elmondta: az európai recesszió ellenére hazánk ipara erősödik. Ehhez szükség volt arra a fordulatra, amely 2010-ben vette kezdetét. Mára a kezdeti közel 90 százalékos nyugati gazdasági kiszolgáltatottsággal szemben 58 százalékos a hazai piac keleti becsatornázottsága.

Az „Év beszállítója” díjat a kőszárhegyi vállalkozás alapítója, Simon István két gyermeke, Péter és Zulejka társaságában vette át. Rajtuk kívül a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) – más kategóriákban – díjazott még gyógyszeripari multit, hazánkban új gyártóhelyeket létesítő akkumulátorgyártó világcéget, valamint dinamikusan fejlődő ipari parkot is.

Simon Péter, (b1) Simon Zulejka (b2) és Simon István vették át a rangos díjat Szijjártó Pétertől
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A mára cégcsoporttá gyarapodó vállalat 1985-ben alakult egyszemélyes vállalkozásként, amely azóta is 100 százalékos magyar tulajdonban van. Közben azonban az ország meghatározó műanyagipari gyártójává növekedett. A jelentős részben autóipari partnerek számára beszállító vállalkozást immár 5 esztendeje Simon Péter, az alapító Simon István fia vezeti, aki lapunknak elmondta, az „Év Beszállítója” díj elnyeréséről csupán nemrégiben értesítette őket a HIPA, amely a lehetséges jelöltek közül a kiválasztási folyamatot zárt ajtók mögött bonyolította. Meglepetésként érte hát a megtiszteltetés az idén 35 esztendős vállalatot, amely épp szervezeti átalakítás előtt áll. A Simon István e. v. ugyanis február 20-ától Simon Plastics Kft. néven folytatja tevékenységét.

Mint Simon Péter fogalmazott, a díjban, amely számukra nagy megtiszteltetés, minden bizonnyal kifejeződik az elmúlt 35 év stabilitása, folyamatos gyarapodása és a vevők elégedettsége. A technológiájában is folyamatosan fejlődő vállalat jelenleg több mint 400 kollégával dolgozik, az eddigi legnagyobb, 1200 tonnás fröccsöntő gépük pedig épp e hét elején érkezett meg hozzájuk. Talán épp a vevői igények proaktív kielégítése az a tényező, amely miatt a vállalat az autóipar nehézségei ellenére is stabil növekedési pályán áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában