szponzorált tartalom

2020.01.22. 12:58

Hogyan válasszunk férfi pulóvert?

Pulóver egészen biztosan megtalálható szinte mindenki ruhatárában, hiszen alapdarabnak számít. Mindenkinek megvannak a kedvencei, de valószínűleg olyan pulcsik is lapulnak a szekrényben, amik nem kerülnek elő olyan gyakran. Utóbbiak többnyire az átgondolatlan vásárlások eredményei.

Megelőzhetjük, hogy hasonló okokból nem hordott pulóverek halmozódjanak a szekrényünkben, amennyiben úgy indulunk neki a pulóvervásárlásnak, hogy alaposan végiggondoljunk, mire is van szükségünk. Mert az, hogy valamilyen pulcsira, kevés. Ebből általában impulzusvásárlás lesz, melynek során hajlamosak vagyunk megvenni olyasmit, ami tetszik ugyan, de semmi szükségünk rá, vagy nem tudjuk jól kombinálva a meglévő ruháinkkal, ezért mindig a szekrényben marad.

Ha olyan széles kínálatot látunk pulóverekből, mint itt: https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-puloverek-8400.html, akkor nem nehéz elcsábulni, és megvenni olyasmit is, ami csak a fogason tetszik. De ha tudjuk, mit keresünk, és célirányosan igyekszünk választani, elkerülhető, hogy újabb pulcsit ítéljünk örök szekrényben állásra.

Mire kell a pulóver?

Az első kérdés, amire választ kell adnunk, hogy hol, mire szeretnénk használni a pulóverünket. Sportolni? Otthonra? Utcára? Munkába? Ettől ugyanis nagymértékben függ, hogy milyet érdemes venni.

Sporthoz nyilvánvalóan kényelmes, a test vonalát finoman követő, de nem testhezálló darabot érdemes választani. Pamut és poliészter keveréke ideális, a pamutnak köszönhetően ugyanis szellőzik, míg a poliészternek hála, felszívja a nedvességet és rugalmas lesz. Sporthoz a vastag pulcsik kerülendők, ugyanis a réteges öltözködést célszerű előnyben részesíteni a test hőmérsékletének szabályozása miatt.

Otthonra, illetve az utcára bármilyen pulcsit választhatunk, ami megfelel az ízlésünknek. Lehet sportos, elegánsabb, mintás, egyszínű, kapucnis, kapucni nélküli, és még hosszan sorolhatnánk a lehetőségeket. Arra érdemes figyelni, hogy illeszkedjen a ruhatárunk többi darabjához, a feliratos pólók esetében pedig azt is tartsuk szem előtt, hogy mi is az a felirat, tudjuk-e vállalni az üzenetet, ami vele jár.

Munkába járáshoz az egyszínű, visszafogottabb darabok valók, hacsak nem olyan a munkahelyünk, hogy nem kell találkozni emberekkel, és nincs semmilyen dress code. Erre is van példa, de például egy ügyfélszolgálatos munkakörben ezt értelemszerűen nem így működik. Szerencsére számos olyan pulóver is akad, ami szalonképes kissé formálisabb keretek között is.

Milyen pulóver illik hozzánk?

Ha a praktikussági kérdéseket tisztáztuk, fordíthatunk figyelmet arra is, hogy a pulcsink passzoljon a stílusunkhoz, kifejezze a személyiségünket. Ez azért fontos, mert egy olyan ruhadarabban, amit nem érzünk magunkénak, soha nem fogjuk olyan jól

érezni magunkat, mint egy olyanban, ami illik hozzánk.

A pulcsi színe, esetleges mintája, kiegészítői a saját stílusunkat kell, hogy tükrözzék. Így jó eséllyel a ruhatárunk többi elemével is társítható lesz, és nem egy olyan darab válik belőle, ami sosem kerül le a szekrény polcáról, hanem egy olyan, amit szívesen

viselünk majd a mindennapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában