A testvériség kovásza

2019.09.20. 07:20

Több mint húsz tonna búzát adott Fejér megye

A megyeháza címertermében nyújtották át szimbolikusan az adományokat, melyek a Magyarok Kenyere jótékonysági programnak köszönhetően jutnak el a nagylelkű adakozóktól a rászorulókhoz.

Palocsai Jenő

A Jakab István és Tibor Albert kezében tartott liszt az összefogást, az együvé tartozást és egyben az életet jelentő kenyeret szimbolizálja

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a nagylelkű adományozóktól. A felajánlott gabonának csak egy részét adják lisztben, a többit pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. Nem magánszemélyek kapják, hanem a gyermekeket segítő szervezetek, határokon innen és túl.

A címerteremben Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke fogadta a segítő szervezeteket, valamint számos település polgármesterét. Külön köszöntötte a megyei vezető Jakab Istvánt, a Magyar Országgyűlés alelnökét.

Molnár Krisztián beszédében hangsúlyozta, hogy a Magyarok Kenyere Program egy példamutató nemzeti összefogás szimbóluma. Csak Fejérben 206 gazda adományozott, és a nagylelkűségüknek köszönhetően több mint 20 tonna gabona került az összeöntés során a nagy közösbe, ami megközelítőleg 13 tonna lisztet eredményez. Molnár zárásképpen ígéretet tett a példaértékű program folytatására, akár kibővítésére.

Jakab István úgy fogalmazott, hogy mindig örömteli olyan eseményre menni, ahol határokon túlnyúló összefogásról hallani, és a Magyarok Kenyere ennek egyik jelképévé vált. Fontosnak tartotta kiemelni: – Mi a magyarok kenyerét tesszük a magyarok asztalára.

A Jakab István és Tibor Albert kezében tartott liszt az összefogást, az együvé tartozást és egyben az életet jelentő kenyeret szimbolizálja
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A díszvendégek között szerepelt Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, aki Pál apostol Korinthusiakhoz írt leveléből idézett: Mivel a kenyér egy, mi is mindannyian egy test vagyunk, mert mindannyian az egy kenyérből részesedünk.

Természetesen a legfontosabb meghívottak a gyermekvédelmi központból érkeztek. Deresné Tanárki Mária igazgató és az ott lakó gyerekek verssel, mondókával és dalokkal adtak hálát a támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában