szponzorált tartalom

2019.04.09. 16:44

A veszélyes áruk szállításához ADR vizsga szükséges

Minden szakmában adott a lehetőség a fejlődésre, az viszont már mindig egyénfüggő, hogy ki szeretne valamilyen továbbképzésben részt venni. Most rendkívül kedvezményes áron hozzáférhető az ADR vizsga és az azt megelőző tanfolyam.

Ez a képzés a jelenleg is fuvarosként dolgozóknak illetve azoknak lehet különösen csalogató, akik a jövőben szeretnének szállítmányozással foglalkozni. Az ADR vizsgapapírral rendelkezők olyan árukat is szállíthatnak, amelyeket egy egyszerű C vagy C+E kategóriás jogosítvánnyal sem lehetne. A jelentkezés egyáltalán nincs szigorú kritériumokhoz kötve, gyakorlatilag mindenki pályázhat, aki betöltötte már a 20. életévét, és minimum 2 éve van már neki vezetői engedélye legalább B járműkategóriára. Aki sikeresen eleget tud tenni az ADR vizsga követelményeinek, az átlagosnál magasabb bérezésre számíthat, és ezzel együtt jóval könnyebben is el tud majd helyezkedni a munkaerőpiacon, ahol egyébként óriási kereslet mutatkozik a különféle fuvarozással foglalkozó cégek és magánvállalkozók iránt. Ez a hiány évről évre egyre csak kiforrottabb. Manapság gyakorlatilag olyan mértékben elfajult a dolog, hogy ebben a szférában a munkakeresők diktálják a szabályokat, hiszen a logisztikai cégek döntéshozóinak szinte nincs is miből válogatniuk. Nagy előnyt jelenthet tehát egy sofőrnek az ADR vizsga megléte, amely még az említettnél is keresettebbé teszi az illetőt. A Transzport Studium több tucatnyi szakmunkásképzésre irányuló tanfolyamot indít, amelyek közé egyebek mellett a veszélyes áruk nem-tartányos szállítására is feljogosító ADR vizsga is beletartozik. Az írásbeli és a gyakorlati számonkérés külön-külön is sikeres teljesítése esetén az érintett olyan hatósági bizonyítványt kap, amellyel a robbanó- és a sugárzó anyagokon kívül bármilyen áruosztályba tartozó veszélyes szállítmányt fuvarozhat. A szóban forgó alapképzés résztvevői a későbbiekben ömlesztett illetve küldeménydarabos formában szállíthatják a veszélyes árukat. A tanfolyamon természetesen az árufajták valamint azok szakszerű tárolása és szállítási módja egyaránt tisztázásra kerülnek. Az ADR vizsga oktatóóráin kötelező a megjelenés, így a hiányzás még egy közlekedési balesettel vagy betegséggel sem igazolható, nincs tantárgyi felmentés. A távolabbról érkezőknek a kurzus idejére biztosított az olcsó szálláslehetőség is, amelyet lehet, hogy jobban megéri kihasználni, mint az ingázás költségeivel szembesülni. Ráadásul egy közeli szálláshely megléte jóval kényelmesebb megoldás is az utazgatásnál. További kedvezmények is elérhetőek az ADR vizsga aspiránsainak, ugyanis 5 százalékkal kevesebbet kell fizetnie annak, aki egyben befizeti az egész összeget legkésőbb 5 nappal a képzés kezdete előtt. Emellett árgarancia is érvényesíthető az ADR vizsga tanfolyamára, mégpedig akkor, ha az országban ugyanezen feltételek mellett, viszont olcsóbban kínálják ezt a szolgáltatást. Ebben az esetben a tarifa ugyanolyan mértékűre csökken, és további 5000 forintos engedményben is részesülhet az érintett. Minden tekintetben megéri jelentkezni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában