sajtótájékoztató fehérváron

2019.03.09. 15:45

Aláírásokat gyűjtenek a hazai agráriumért

Eddig 18 ezren írták alá azt a petíciót, amellyel az ellen tiltakoznak az érintettek, hogy az EU döntéshozói az eddig az agrárium támogatását szolgáló összeget jelentősen csökkentsék.

B. Kiss László

Fotó: pixabay.com

Aláírásgyűjtést kezdeményezett a Nemzeti Agrárgaz­da­sági Kamara, a NAK a Ma­gosszal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével közösen. Így kívánnak nyomatékot adni a magyar mezőgazdaságban dolgozók azon kívánságának, hogy érdemben ne csökkenjenek a jövőben az agráriumnak nyújtott uniós támogatások. Merthogy az EU döntéshozói pillanatnyilag ezt tervezik. Ennek következtében például a földalapú támogatás a jelenlegi hektáronkénti 70 ezer forintról 55 ezerre csökkenne – mondta el pénteken a Fehérváron tartott sajtótájékoztatón Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke. Bár a hazai mezőgazdaság igen örvendetes ütemben fejlődik, mégsem mondható kielégítőnek a gazdák anyagi helyzete. A támogatások csökkentése komolyan veszélyeztetné az ágazat versenyképességét, illetve az abban dolgozók megélhetését – fogalmazott az elnök. A tiltakozást a falugazdászoknál lehet aláírni, de csatlakozni lehet online is, mégpedig a peticioamagyargazdakert.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában