Pecások

2019.02.21. 07:30

Indulhat a harcsázás a Velencei-tavon

Az esztendő hetedik hetének első felében az erős szél volt a jellemző, a hét végére azonban már kora tavaszi időjárásban volt része a Velencei-tó horgászainak.

Tihanyi Tamás

Galaczi János kisebb süllők mellett méretes példányt is fogott pergető módszerrel

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A ragadozók közül szinte kizárólag a süllőt keresték a csalihalas és pergető módszerrel horgászók, s gyakran nem is eredménytelenül tették ezt – számolt be közelmúltbeli tapasztalatairól lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Szerinte a legaktívabb süllők a mérethatár környéki példányok voltak, de fogtak kétkilós halat is. A békéshalak kedvelői főleg a hét második felében jelentek meg a tó partján, s keszeget és pontyot is fogtak már. A finom szerelékkel, élő csalival próbálkozók bizonyultak eredményesebbnek a hideg vízben.

Galaczi János kisebb süllők mellett méretes példányt is fogott pergető módszerrel
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hamarosan beindul a harcsafogó szezon. A csúcsragadozóra pályázóknak fontos információ, hogy a Velencei-tavon a 150 cm vagy 20 kg feletti harcsából évente maximum 3 darab tartható meg. Az ilyen méretű, megtartani kívánt harcsát a fogást követően kötelező azonnal bejelenteni a halőri bejelentő telefonszámon, amely a területi engedélyen is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában