Rugalmas foglalkoztatási formák a déli végeken

2018.12.13. 16:00

Család és karrier – Segítik a nők képzését, foglalkoztatását, elhelyezkedését Sárbogárdon

Az Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány a Fejér Megyei Kormányhivatallal közösen valósítja meg a Nők a családban és a munkahelyen elnevezésű projektet.

V. Varga József

Kézdy Zsófia (balra), a Sárbogárdi Család- és KarrierPont vezetője: A női információs és szolgáltató központ a teljes Sárbogárdi járásban fejti ki tevékenységét Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Különösen a megye felzárkózó déli térségében van nagy jelentősége a rugalmasabb foglalkoztatási formák megvalósításának – mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester.

Az emberi erőforrás fejlesztési operatív program, Nők a családban és a munkahelyen projektjének megvalósítása sikeresen járulhat hozzá a gyesről a munkaerőpiacra visszatérő nők esetében a család és a munka összeegyeztethetőségéhez helyi megoldások alkalmazásával. Jellemző, hogy sok családban mindkét szülő a környező nagyvárosokba jár el dolgozni, s mindez, a távollét, a család rovására mehet. Az atipikus foglalkoztatás segíthet a gondok enyhítésében. Amint Kézdy Zsófiától, a Sárbogárdi Család- és KarrierPont vezetőjétől megtudtuk: a program keretében segítséget nyújtanak a nők képzésében, foglalkoztatásában, elhelyezkedésében tanfolyamokkal, tanácsadással, különféle programokkal, alternatív megoldásokkal, rész- és rugalmas munkaidővel, a munkavállalók és a munkáltatók összekapcsolásával, a család és a munka összehangolásával.

Kézdy Zsófia (balra), a Sárbogárdi Család- és KarrierPont vezetője: A női információs és szolgáltató központ a teljes Sárbogárdi járásban fejti ki tevékenységét
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A 2020 végéig tartó projekt megvalósítására kétszázmillió forint áll rendelkezésre. Az iroda az egész járás területén fejti ki tevékenységét, szolgáltatásuk mobil, igény szerint a tizenkét település közül bármelyikre el tudják vinni. A képzések idejére gyermekfelügyeletet és meleg étkezést is tudnak biztosítani térítésmentesen. Központjuk a városháza melletti régi községháza épületében működik, az Ady Endre utca 164. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában