Több elismerést is kiadnak

2018.06.06. 11:00

A móri járásból várnak jelölteket a Wekerle alapítvány díjára

A fiatal szakemberek Wekerle díjára vár jelölteket – közgazdászokat, mérnököket – a móri járásból a Wekerle Alapítvány.

B. Kiss László

wekerle szoboravató mór

A magánszemélyek által létrehozott Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumának személyi összetétele a közelmúltban újult meg, a grémium számos tervvel vágott neki a munkának, amely a háromszoros magyar miniszterelnök, Mór szülöttének hivatott ápolni az emlékét, szellemiségét. Az Alapítvány az idén új elismerést alapított. A Fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díját évente kívánják kiadni a móri járásban tevékenykedő fiatal közgazdászok, mérnökök részére – tudtuk meg Buza Ernőtől, a kuratórium elnökétől. Az alapítvány június 30-ig várja a Móron és környékén működő vállalkozások vezetőinek javaslatait az idei díjazott személyére. Az elismerést olyan 40 év alatti, pénzügyi, közgazdasági vagy mérnöki területen működő szakember kaphatja meg, aki munkakörén túlmutató innovációs tevékenységet fejtett ki. A javaslatokat a [email protected] e-mail címre várják.

A móri alapítvány egy másik díjat is kiad a november 14-én és 15-én első ízben megrendezendő Wekerle Napokon. A Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos Életműdíj korábbi alapítású, s a díjazott személyére a javaslatokat – június 30-ig – a Kárpát-medence területén működő felsőoktatási intézményektől, közgazdasági szervezetektől várják.

Szintén újonnan hozta létre az alapítvány a Wekerle Emlékbor vándordíjat. Ezt az idén adják ki először, mégpedig június 9-én, szombaton, 17 órakor a Lamberg-kastély díszudvarán rendezendő Ezerjó Borünnep nevű zenés kóstolás alkalmával. A díjat a Móri Borvidék Szent György heti borversenyén ítélték oda, és a Molnár Borház Kft. 2017-es évjáratú Móri generosája nyerte el. A nyertes borból 1000 ezer palack készül, a vételár egy részével az alapítványt támogatják a vevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában