Tizenhét települést érint

2018.05.17. 10:45

Összeírják az egyéni gazdaságokat a megyében

A megyében 17 települést érint az a mezőgazdasági összeírás, amelyet június 15-ig végez el a KSH.

B. Kiss László

Az összeírás a gazdálkodók érdekeit szolgálja

Fotó: illusztráció

Az adatfelvétel a szántóföldi növények és a zöldségfélék termesztésére, felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre terjed ki, számba veszi a főbb haszonállatokat, az állományokban az előző év vége óta bekövetkezett változásokat és a vágóhídon kívül levágott állatokat is. A Központi Statisztikai Hivatal összeírása Fejér megyében 17 települést érint.

A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző, országosan mintegy 3500 egyéni gazdaság kizárólag interneten keresztül szolgáltathat adatot. Az érintettek június 15-ig tölthetik ki a kérdőívet a levélben vagy e-mailben kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával – tudtuk meg a KSH-tól.

Az összeírás a gazdálkodók érdekeit szolgálja
Fotós: illusztráció

A mintakörzetek azon, úgynevezett nem kiemelt adatszolgáltatóinak, akik felkérő levelet kapnak, május 22-ig lehetőségük van a kérdőív elektronikus úton történő kitöltésére. Azokat, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, vagy nem kaptak azonosítót, május 23. és június 15. között összeírók keresik föl. Az összeírás az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében mintegy 106 ezer címet érint. Az adatszolgáltatás az arra kijelöltek számára kötelező. Az adatokat a KSH bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célokra használja, közlésük pedig kizárólag összesített formában történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában