idei kitüntetettje Braun Nándor

2018.05.27. 08:15

Nívódíjat adtak át – Építőipari konferencia volt a kamaránál

Építőipari konferenciát rendezett pénteken az iparkamara. Ekkor adták át a Kiss József Építőipari Nívódíjat, melyet Braun Nándor, a Braun Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át.

B. Kiss László

Braun Nándornak (jobbra) Radetzky Jenő adta át a díjat

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) tavaly alapította – és adta ki első ízben – a Kiss József Építőipari Nívódíjat. A díj névadója, az egykori megyei építőpari vállalat néhai, legendás vezetője, akit a munkatársai – még a szocializmus időszakában – főnök úrnak szólítottak, miként azt megnyitó beszédében Radetzky Jenő, a kamara elnöke elmondta. A nívódíj idei kitüntetettje Braun Nándor, a Braun Kft. ügyvezető igazgatója. A száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás harminc esztendeje foglalkozik építőanyag-kereskedelemmel.

Braun Nándornak (jobbra) Radetzky Jenő adta át a díjat
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A cég Fehérváron két telephellyel, Móron áruházzal, Ercsiben telephellyel rendelkezik. A díj ünnepélyes keretek között történt átadását követően két előadás hangzott el. Bartus Tamás, a fehérvári járási hivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának vezetője előadásában az építkezésekre vonatkozó új jogszabályokat tekintette át, és beszámolt a építésfelügyeleti hatóság ellenőrzéseinek tapasztalatairól. Somfai Beáta, a Teljesítésigazolás Szakértői Szerv műszaki előadója az új épületekre vonatkozó, a korábbinál lényegesen szigorúbb energetikai követelményekről beszélt. Elmondta továbbá, hogy a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv feladata, hogy vitás ügyekben elősegítse a megegyezést adott építkezésnél a felek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában