Felavatták

2018.05.17. 17:41

Egy új üzemmel felér a gigantikus fehérvári présgép

Tizenhatmillió euró az értéke annak a gigantikus présgépnek, amely csütörtökön, ünnepélyes keretek között kezdte meg működését a Hydro, alumíniumsajtolással foglalkozó fehérvári gyárában.

B. Kiss László

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az új présgép 16 millió euróba, azaz – ha jól számolom – mintegy 5 milliárd forintba került, a járulékos költségekkel együtt azonban a Hydro fehérvári üzemében végrehajtott beruházás összértéke 21,8 millió euróra rúgott.

Az új présgép elektromos autókhoz sajtol alumínium alkatrészeket
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A hatalmas présgépet, ahol gépkocsikhoz sajtolnak alumínium alkatrészeket, egy már meglevő üzemcsarnokba telepítették, de ehhez újra kellett alapozni például az aljzatot, hogy megbírja a monstrumot. A munkálatokat ráadásul úgy végezték, hogy a szomszédos gépeken zavartalanul folyt a termelés. Nem kis teljesítmény! Minderről csütörtökön, a présgép ünnepélyes elindításakor, sajtótájékoztatón számoltak be a projekt vezetői, illetve Frank Iepema, a Hydro székesfehérvári üzemének igazgatója. A szalagátvágásnál jelen volt Cser-Palkovics András polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában