adomány

2017.12.14. 15:53

A digitális tudás megszerzését támogatja az Arconic

A fehérvári Alba Innovár korszerű ismeretekre oktatja a fehérvári diákokat. Ehhez a munkához nyújt most támogatást az Arconic Alapítvány. 

B. Kiss László

Szeptemberben nyílt meg Fehérváron az Alba Innovár. Az intézményt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hozta létre az önkormányzatának támogatása segítségével. Az intézmény célja, hogy – díjmentesen – minél több diákot ismertessen meg a robottechnika alapjaival, a programozással.

Az Alba Innovár most jelentős támogatáshoz jutott – az Alcoa Alapítvány jogutódja – az Arconic Alapítvány jóvoltából. Az alapítvány 45 ezer dollár, azaz csaknem 12 millió forint támogatásban részesítette ugyanis az Echo Innovációs Műhelyt, s az összegből 40 ezer dollárt az Alba Innovár működtetésére fordítanak. A csekket csütörtökön nyújtotta át Katus István, az Arconic országigazgatója Zugor Zsuzsannának, az Echo Innovációs Műhely elnökének. Az aktusnál jelen volt Cser-Palkovics András polgármester is.

Az Alba Innovár jóvoltából mostanra valamennyi fehérvári hetedikes, rendhagyó tanóra keretében szerezhetett olyan, a digitalizációval összefüggő ismereteket, amelyek mind inkább nélkülözhetetlenek a hihetetlenül gyors technológiai fejlődés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában