méz nagyhatalom

2017.12.07. 09:30

Napirenden a méz! A magyar jelentésről szavaz az Európai Parlament

Magyarország méz nagyhatalom. Jogos, hogy magyar politikus készített jelentést az Európa Parlamentben az ágazat helyzetéről.

B. Kiss László

é

Komoly lehetőség a hazai mezőgazdaság számára, hogy a méhészeti ágazat helyzetéről szóló jelentést – Erdős Norbert Békés megyei fideszes politikus személyében – egy magyar néppárti képviselő készíti el az Európai Parlamentben. A jelentés tárgyalása a végéhez közeledik.

„Kiváló eredménnyel zárult a mézjelentés szövegének kialakításáról szóló árnyék-jelentéstevői találkozó, sikerült ugyanis megoldanom a felmerülő politikai kérdések 90-95 százalékát” – jelentette ki Erdős Norbert fideszes európai parlamenti képviselőa jelentésről szóló frakció-közi egyeztetést követően, Brüsszelben.

A jelentés főszövegéről megszületett a politikai megállapodás, így már csak a preambulum megtárgyalása és a szavazás maradt hátra, s még a jövő év első negyedében megszületik majd az Európai Parlament állásfoglalása az EU méhészeti ágazata előtt álló kihívásokról és kilátá-sokról.

Erdős Norbert a lapunkhoz eljuttatott közleményében kiemelte: a jelentéshez közel 500 képviselői módosító indítvány érkezett, amely mutatja a méhészeti téma jelentőségét, hiszen egy saját kezdeményezésű parlamenti jelentésről van szó. Erdős Norbert a beérkezett képviselői módosítók több mint négyötödét be tudta építeni a kompromisszumos módosító javaslatok közé, vagy támogatni fogja a külön szavazásnál.

A néppárti képviselő közleménye végén ismerteti a jelentés megszavazásának menetrendjét. Eszerint a preambulumról még zajlanak az egyeztetések. A szakbizottsági szavazásra január 23-án, míg a plenáris végszavazásra várhatóan a jövő év februárjában kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában