A jövő tudósai

2017.11.27. 21:20

STEM program Fejérben: sajtótájékoztató az Emersonban

Újabb cég csatlakozott a megyeszékhelyen a STEM programhoz, amelyet az Emerson Process Management Magyarország Kft. tovább is fejlesztett.

Borsányi Bea

Bagoly Csaba, ügyvezető igazgató

Fotó: Pesti Tamás

A STEM a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok és a matematika angol jelentéseinek kezdőbetűiből áll össze. A program fő célja, hogy megismertesse és megszerettesse a fiatalokkal az említett területeket, ezáltal arra ösztönözze őket, hogy ilyen irányban tanuljanak tovább. Minderről Bagoly Csaba ügyvezető igazgató beszélt hétfő kora délután azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, vállalatuk is csatlakozik a STEM programhoz.

- A gazdasági versenyképességhez szakképzett, kiművelt emberfőkre is szükség van. Ugyanakkor nem titok, hogy az Emerson is küzd a mérnökhiánnyal. Ezért tartjuk fontosnak, hogy cégünk a már eddig is működő gyakornoki program és a duális képzésben való részvétel mellett most a STEM programba is bekapcsolódjon – mondta az igazgató, aki számokkal is alátámasztotta az említett területek jelenlegi népszerűtlenségét. Az elmúlt esztendőben az EU-ban kiadott diplomák mindössze 19,24%-át tette ki a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok vagy a matematika területén szerzett diplomák száma. Ezen belül pedig mindössze 29% a női diplomások aránya. Erről már Kolonicsné Szlávik Tímea, az Emerson Európai stratégiai beszerzési vezetője, a vállalat Kelet-Európai STEM programjának irányítója beszélt.

Bagoly Csaba, ügyvezető igazgató
Fotós: Pesti Tamás

- Cégünk 2013-ban hozta létre a Women in STEM (Nők a STEM-ben) kezdeményezést, amelynek fő célja, hogy bevonzzuk a tehetséges nőket a mérnöki pályákra, majd pedig fejlesszük és meg is tartsuk őket – fejtette ki a program lényegét a vezetőnő.

Az Emerson annak érdekében, hogy a természettudományokat, a technológiát, a mérnöki tudományokat és a matematikát megszerettesse a diákokkal, többek között iskolák közötti versenyekkel, érdekes, fiatalok számára tervezett gyárlátogatásokkal, valamint karriernapok tartásával készül, és már az idén év végéig is több esemény vár megvalósításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában