Dunaújváros

2017.09.14. 10:00

Vége a nyárnak, jön az ősz a piacokon is

A zamatos, nyárt idéző görögdinnyék, sárgadinnyék sorát felváltották a körték, almák, savanyúságnak való zöldségek.

Kovács Anita

Székely Dóra szemlézi a kínálatot

Fotó: Zsedrovits Enikő

Nem meglepő, hiszen már a saját bőrünkön érezzük az ősz olykor igen szeszélyes megnyilvánulásait. A nyár gyümölcsei pedig szép lassan kikopnak a piaci standokról.

Sebaj! Itt vannak helyettük a szőlők, almák, körték sokasága, csak győzzünk választani. A szőlők eddig elsősorban fehér „kivitelben” képviseltették magukat, de megjelentek végre a kék változatok is, sőt jó hír a borszőlők kedvelőinek: az otelló, igaz, kissé borsos áron (450 Ft/kg), de felkerült a palettára. A csemegék kilója már kettőszázért is elérhető, az átlagos ára 300-400 forint körül mérhető.

A nektarin és a fehér húsú barack 450-500 forint körüli összegért szerezhető be, és a sárga húsú is csak néhány forinttal kerül kevesebbe. A szilvákból több fajtát számlálhatunk, árukat tekintve háromszáz magyar forint erejéig kell a pénztárcánkba nyúlni.

Székely Dóra szemlézi a kínálatot
Fotós: Zsedrovits Enikő

No, és ne feledkezzünk el a széles kínálattal rendelkező zöldségekről sem, amelyek közül különösen a savanyítható fajták lepték el a piacot.

A fejes káposzta közülük a leggazdaságosabb a vásárlók szempontjából, hiszen mindössze 150 forintot kell leszurkolni kilójáért, és abból azért jó nagy adag csalamádé készíthető. Pláne, ha egy kis tv paprikával (200 Ft/kg) is felturbózzuk, meg uborkával, ami már pár száz forintból kiválóan megoldható.

A lecsóbefőzőknek, paradicsomlé-kedvelőknek engedjenek meg egy plusz információt: a paprika mellett a paradicsom ára is szerényülni látszik. Az édeskésre érett, piros zöldségért már csak kétszáz forintot kérnek az árusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában