Egy nap a nedűk bűvöletében

2024.04.07. 16:00

Vizslató tekintetek a sárszentmiklósi borversenyen

Nagy sikert hozott a mustra: közel 150 fős vendégsereg, ugyanennyi borminta, hintó, zenés műsor és pincetúra. Minden adott volt a jó hangulathoz.

Kecskés Zoltán

A borok voltak a főszerepben! Az ítészek közel 150 bormintát bíráltak a borversenyen.

Fotó: Egyesület

Az esemény helyszínét a Szentmiklósi Borkedvelők Egyesületének Rádi-dűlői épülete adta, ahol több tucatnyian megjelentek. Nemcsak Sárbogárdról, Sárszentmiklósról, de Dégről, Enyingről, Soponyáról, Lepsényből és Adonyból is érkeztek többek között borosgazdák.

A lovaskocsi is főszerepet kapott a bormustrán.
A lovaskocsi is főszerepet kapott a bormustrán
Fotó: Egyesület

Mint azt Lengyel István egyesületi elnöktől a helyszínen megtudtuk, amíg a 12 fős bíráló bizottság Herczeg Gyöngyi, az Észak-Tolnai Hegyközség elnök asszonya vezetésével közel 150 bormintát kóstolt és bírált, addig a meghívottak sem unatkoztak. A jó hangulatról persze nemcsak a helyi nedűk, de a sárhatvani nyugdíjasok, a Nagylóki Baka Kórus tagjainak műsora és Boros László harmonika játéka, valamint a hat állomásos pincetúra is gondoskodott. Varga Gábor Dél-Fejér országgyűlési képviselője, illetve Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere ugyancsak ellátogatott a télbúcsúztató, tavaszköszöntő eseményre.

Többen is felléptek, köztük a sárhatvani nyugdíjasok is szórakoztatták a vendégeket
Fotó: Egyesület

Aztán kora délután az ítészek is végeztek, akik nagyon jó véleménnyel voltak a benevezett borokról minden fajtát tekintve. Kiemelték, szerencsére ismét elmondhatják, a környék, térség borai jók, így nem véletlen, hogy azok rendszerint jó minősítéseket is kapnak a megmérettetéseken. Lengyel István hangsúlyozta, hogy egy tökéletes napot tölthettek el együtt immáron harmadszorra a Szentmiklósi Borkedvelők Egyesületének szervezésében, így nem is kérdés, hogy a hagyomány folytatódik a jövőben is.

Eredmények, legjobb borok:
Vörösborok – Helyi: Erlich Róbert Cabernet Sauvignon; Vidéki: Sávolt József Lepsény, Cabernet Kékfrankos
Rozék – Helyi: Márkovics Lajos Kérankos rozé, Vidéki: Schmidt Attila Adony Zweigelt rozé
Fehérborok – Helyi: Márkovics Lajos Irsai -Cserszegi Vidéki:  Pál Jenő Tác, Furmint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában