Egészségnap

2024.04.06. 20:00

MCC-s családi nap a testi és lelki egészségért

Ép testben ép lélek – ezzel a mottóval szervezett családi napot a Mathias Corvinus Collegium (MCC) székesfehérvári központja szombaton.

S. Töttő Rita

Fotó: Simon Erika

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) székesfehérvári központjában április 6-án nem csak gyerekzsivajjal telt meg az épület – ezen a szombaton ugyanis a szülőket is várták, mégpedig egy komplex, testi-lelki-mentális egészséget érintő programra.

Fotó: Simon Erika

- Családi napra vártuk ezen a szombaton az MCC-be a szülőket – árulta el a feol.hu-nak Östör Annamária, az MCC fehérvári képviseletének vezetője. – Az „Ép testben ép lélek” mottóval, az egészség jegyében szerveztük a napot. Nekünk nagyon fontos ugyanis a gyerekek és a róluk gondoskodó szülők egészsége, ezért a városi Egészségfejlesztési Intézettel közös programban a szülőknek szerveztünk most szűrővizsgálatokat, a gyerekeknek pedig a lelki és mentális egészségükkel foglalkozó, valamint a mozgásukat javító programokat szerveztünk. Mindezek közben, saját magunk készítjük a gyümölcs- és zöldségtálakat, hogy egészséges ételeket fogyaszthassunk.

Fotó: Simon Erika

Az MCC családi napja tehát az egészség jegyében telt, melyen izgalmas és hasznos programokkal várták a szülőket is. Kardiológiai és bőrgyógyászati szűrővizsgálatok és tanácsadások, egészségügyi állapotfelmérések, vérnyomás, vércukor-, valamint koleszterinszint mérések várták a résztvevőket. Mindezek mellett volt csontsűrűség mérés, dietetikai tanácsadás, gyerekeknek szóló testtartást javító gyógytorna felnőtteket invitáló jóga, valamint balett mozdulatokkal összekötött testmozgás is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában