Tréning

2024.04.21. 08:30

Egyedül nem megy: a szexuális nevelés volt a téma

Kényes kérdésekkel, de tabuk nélkül volt lehetőség beszélgetni és akár kérdezni is szombaton egész nap a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában, ahol a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében tartottak tréninget a szexuális nevelésről Egyedül nem megy címmel.

Borsányi Bea

A nap folyamán a frontális előadáson túl, kiscsoportos beszélgetésekre is sor került

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A programról az Élni teljesen jó! nevet viselő munkacsoport vezetője, a programot szervező Kissevichné Toldi Hajnalka beszélt a feol.hu-nak. – Eberlein Éva, identitás coach, szintén az egyházmegye tagja tartja az előadásokat és vezeti a beszélgetéseket a nap folyamán. Ő egyébként országszerte tart hasonló rendezvényeket és gyakran hívják határon túli településekre is. Nálunk most először vezet ilyen tréninget, amely nagyon is fontos kérdést feszeget: a szexualitást, illetve a szexuális nevelést.

Eberlein Éva tabuk nélkül beszélt a kényes témákról Fotó: Fehér Gábor / FMH

Gyakori kérdés, hogy mikor kezdjem, mit mondjak? Van, aki attól fél, hogy túl korán kezdi, más attól, hogy túl sokat vagy éppen túl keveset mond el. Ezekben segített eligazodni a szombati tréning. A program elsősorban 0-12 éves gyerekek szüleinek szólt, de idősebb, már kamaszok szülei is részt vettek a rendezvényen, hiszen ők is kaphattak olyan praktikus tanácsokat, amelyeket otthon aztán a gyakorlatban is hasznosítani tudnak. Ahogy azt a program szervezője megjegyezte, a szexualitás a vallásos emberek életének is részét képezi, ám nyilván ők más keretek között gondolkoznak és vélekednek erről a témáról, de ami számukra is fontos és amit a program is hangsúlyozott: merjünk tabuk nélkül beszélni a gyerekünkkel a témakörbe tartozó fontos kérdésekről! 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában