Egészséges életmód

2024.04.04. 16:00

Dél-Vértesi Teljesítménytúra 9-99 éves korig

Első alkalommal rendezik meg a Dél-Vértesi Teljesítménytúrát, amely hiánypótló jelleggel indul április végén. A szervezők remélik, ettől kezdve minden évben meg tudják majd rendezni a túrázók örömére.

Borsányi Bea

Idén februárban a Cuha-völgyben jártak az egyesület tagjai

Forrás: Csákvári Természetjáró Egyesület

A Csákvári Természetjáró Egyesület 2007-ben jött létre, azóta rendszeresen indítanak különböző hosszúságú és nehézségi fokozatú túrákat, melyeken vannak állandó és alkalmi résztvevők is. Teljesítménytúrát azonban eddig egyszer sem rendeztek.

A DVTT-re április 27-én szombaton kerül sor 11, 21 és 31 kilométeres túratávokon, melyek Csákvár központjából, a Floriana Könyvtár és Közösségi Háztól indulnak és a legrövidebb útvonal kivételével oda is érnek vissza. A 11 km-es táv a gánti Vértes Vendéglőnél ér véget, ahonnan tömegközlekedéssel lehet a kisvárosba visszajutni. – A túrákat minden korosztálynak bátran ajánlom, hiszen gyönyörű, Natura2000 védett helyeken vezet az útvonal. A túra során több ellenőrzőpontot is kijelöltünk, amelyeken frissítők felvételére is lehetőség van, de a túra végén zsíros kenyérrel is megkínáljuk a résztvevőket – mondta el Füzes Csaba, a CsTE elnökségi tagja, akitől azt is megtudtuk, eddig közel százan jelentkeztek már a teljesítménytúrára. Az előnevezés április 24-én zárul, az előzetesen jelentkezők között ajándékkosarat sorsolnak ki, amit a túra előtt lehet majd átvenni. Természetesen van lehetőség a helyszínen is nevezni. A sikeresen teljesítők a szokásoknak megfelelően Csákváron is megkapják a teljesítménytúra kitűzőjét és oklevelét. 

A távoknak 7.30-10 óra között lehet nekivágni, a távoktól függően a szintidő 4, 6, illetve 9 óra. A nevezés a 10 év alatti gyerekeknek és a Corvinus Egyetem hallgatóinak ingyenes. Minden egyéb részletet megtalálnak az egyesület weboldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában