Country hangulat a téren

2024.04.13. 11:30

A „Mindennapi kenyerünk" összekötötte a martonvásári piacozókat (videóval, galériával!)

Más mint a többi – olyan finom kenyeret sütöttek a helyiek délelőtt Boda Balázs pék segítségével, aminek titka nem kizárólag a tésztában volt, hanem a bele gyúrt szeretet és kedvesség tette olyan ínycsiklandozóvá. Aztán megkenték zsírral, tettek rá lilahagymát és jóízűen elfogyasztották egy finom tea kíséretében.

Kecskés Zoltán

Boda Balázs pék szakértői szemei és kezei előtt készült a „Mindennapi kenyerünk".

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A MartonKult szervezésében családias hangulatú közösségi kenyérsütésre gyűlt össze a kisváros apraja-nagyja szombat délelőtt. A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban a Piac + Program keretében jó hangulat uralkodott. Mókás pillanatok, jókedv és eszem-iszom jellemezte a különleges programot.

Rendszeresen sütnek a kemencében, hol langallót, hol tököt, most kenyeret. A helyiek kedvelik ezeket a közösségi programokat, ahogy most is tették: „Igazán jó kenyeret sütni valóban művészet, de ha ügyesen csináljuk, a siker nem maradhat el" – hangzott el a helyszínen, ahol sima házi fehér kenyér és pirított hagymával töltött finomság készült. Nos, a martonvásáriak futball kifejezéssel élve, vettek egy jó kapust, Boda Balázs pék személyében, akinek a szakértő szemei és kezei előtt, s alatt készült a „Mindennapi kenyerünk".

Az egyik hangulatfelelős Kaszab Tibor countryzenész volt
Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Aki a piacon járt az a kemencéhez is odasomfordált és falta a finom, ropogós frissensült pékárut, miközben fülbemászó dallamokat hallhatott az egyik legnagyobb hatású magyar countryzenész, Kaszab Tibor jóvoltából. Jó volt megtapasztalni, hogy a kenyér éltető erejét, amely akárcsak a múltban, most is mindent összekötött, nemcsak a tésztát, de az emberi kapcsolatokat és a közösségeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában