Frissen Fejérből

2024.03.16. 12:06

Gombócból is sok! – Gyerekek, felnőttek kedvencei az agárdi szabadstrandon (galéria, videó)

Képzeljék el, hogy március 16-án, egy szép, napsütéses szombaton az egyre melegedő Velencei-tó partján lógatják a lábukat, miközben lekváros palacsintát majszolnak.

Szanyi-Nagy Judit

Mindenféle ízvilágú palacsinta közül választhatnak az éhesszájúak

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Noha ehhez egy kicsit meg kell erőltetni az agytekervényeket, ugyanis az idő esős, borongós, a többi feltétel azonban adott: az agárdi szabadstrandon (a Gárdony, Üdülők útja 1. szám alatt) első ízben rendeztek a hosszú hétvégén palacsinta- és gombócfesztivált. Az ötletet egy balatonalmádi rendezvény adta – erről a településről érkezett Mészáros András szervező és "csapata", a grillételek királyai. Ők nemcsak az édes – vagy éppen sós – finomságokkal, de sült húsokkal, köretekkel is kitelepültek a part menti sátrakban, több más céghez hasonlóan. S itt jegyezzük meg: a rendezvény kézműves vásár is egyben, így eper, sajt, méz, chili, kürtőskalács, bőrdíszmű vagy éppen párna is szerepel a kínálatban.

– A palacsinta és a gombóc sokak kedvence! – mondja örömmel András, miután körbenézve közösen megállapítjuk: hiába esős az idő, s hiába van még korán (10.30-at mutat az óra), rendre egymást követik az új érkezők és telik meg folyamatosan a helyszín. – Tegnap, március 15-én lényegében már 11.30-kor kirakhattuk a megtelt táblát – teszi hozzá. Még rendőri segítség is kellett – szerencsére csak a forgalom irányításában, hogy mindenki biztonságosan haladhasson és célt érjen. Mellettük az önkormányzat is partnere a rendezvénynek – teszi hozzá a szervező –, mivel a szemételszállításban napról napra nagy segítséget jelentenek nekik.

– De régen készítettem már! Nagyon finom, de olyan sok idő megcsinálni... – zajlik le előttünk egy párbeszéd a hortobágyi húsos palacsintát fókuszba állítva. A húsos változaton túl pedig hagyományos kakaós, lekváros, túrós, nutellás, de fahéjas, áfonyás, mákos, diós, túrós-barackos, nutellás-banános is szerepel a felhozatalban. Gombócból a túrós és szilvás változat mellett mini mogyorókrémes, de óriás, dupla töltelékes is kapható. Különlegességként hortobágyi húsgombóc dukálhat.

Az első agárdi palacsinta- és gombócfesztivál március 14-én, csütörtökön kezdődött és március 17., vasárnap késő délutánig tart. Az érdeklődőket gyerekzenekar, lemezlovas és a meglovagolható pónik is csábíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában