Fejér évfordulós emlékei március 16-án

2024.03.16. 21:00

Aranylakodalom és gázolajlopás a múltból

Kecskés Zoltán

Aranylakodalmak Gárdonyban

Nem akármiről számolt be a megyei hírlap fél évszázaddal ezelőtt. A 6. oldalon megbújó cikkek között igazi örömhírről olvashatunk: „Jubilánsi ünnepségek zajlottak le a múlt napokban a gárdonyi anyakönyvi kerületben. Csidei Istvánt és nejét, Csillag Juliannát házasságuk 50. évfordulóján lányuk, két unokájuk és számos ismerős, akik a jubilálókat ajándékokkal halmozták el, köszöntötték. Bagi János és Tóth Veronika pedig négy gyermekük, hét unokájuk és két dédunokájuk jelenlétében újították meg 50 évvel ezelőtt megkötött házasságukat. Az ünnep alkalmával az agárdi iskolások is köszöntötték mindkét házaspárt.

Megfúrták a gázolajvezetéket 

Bizony ilyen is volt... 1994. március 16-án arról szóltak a hírek, hogy mintegy hatezer liter gázolaj „szököttel„ és 2500 négyzetméternyi terület szennyeződött annak a sikertelen vezetékcsapolási kísérletnek a következményeként: „A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesének tájékoztatása szerint a gázolajat szállító vezetéket Vereb határában próbálták megfúrni, de a 22 atmoszférás nyomással a magasba szökő gázolajtól valószínűleg megijedhettek, s elmenekültek a helyszínről. A hibát észlelve azonnal megkezdték a sérült vezetékszakasz helyreállítását, s a munkálatokkal hétfőn délelőtt végeztek. Az okozott kár feltehetően mintegy 4 millió forint, s valószínű, hogy szükség lesz a szennyezett területen a talaj cseréjére is. A rendőrség nagyerőkkel nyomoz az ügyben." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában