Frissen Fejérből

2024.03.22. 11:02

A sóstói Bíbic-les szigete, ahogyan csak ritkán látni

Tavunk köszöni szépen, jól van, üzemi vízszint felett indult el az idei költési szezon.

Szanyi-Nagy Judit

2023 óévi túráján is csodálatos látványt nyújtott a természetvédelmi terület

Fotó: Archív - Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fenti gondolatok a Sóstó Székesfehérvár közösségi oldalán olvashatók, hozzátéve: "szerencsére a Basa-ároknál tavaly kiépült átemelő műtárgy és a városi tisztított szennyvíz megfelelő stabilitást nyújt a vízgazdálkodáshoz."

Eképpen, valamint egy különleges fotóval emlékeznek meg a fehérvári szakemberek a március 22-ei víz világnapjáról. Az évről évre megtartott jeles nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára, valamint az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A Sóstó kapcsán leírták: "A bevezető csatornák karbantartása folyamatos, így oda jut el a víz ahol éppen szükség van rá. Víz nélkül nincs élet, vigyázzunk minden cseppjére!"

Vezető képünkön a tanösvény legmagasabb kilátója, a Kócsag-torony emelkedik az ég felé, míg az alábbi légifelvételen a Kiserdő ölelésében az ebből a szemszögből ritkán látható Bíbic-les szigete és a mögötte megbújó belső öböl rajzolódik ki.

A terület térképe segítségével még könnyebben beazonosíthatók a felvételen látható helyszínek:

A Sóstó Természetvédelmi Területen összesen 8 kilométer hosszú tanösvény várja a kirándulókat
Forrás: sostoszekesfehervar.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában